Americanii, in UE doar cu vize

Cele mai citite articole

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care cere Comisiei Europene să prezinte un act juridic pentru suspendarea timp de 12 luni a dreptului americanilor de a nu avea viză pentru a intra în UE.

Cetăţenii bulgari, croaţi, ciprioţi şi români sunt în continuare obligaţi să deţină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toţi ceilalţi cetăţeni ai UE sunt scutiţi de această obligaţie pentru şederile de scurtă durată: maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, la fel ca si cetăţenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Parlamentul European a ridicat iniţial această problemă încă din 2014, însă Comisia Europeană nu a luat măsuri până în prezent.

“Discriminarea bulgarilor, croaţilor, românilor şi ciprioţilor atunci când călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principul de solidaritate între statele membre, cerem CE să acţioneze în linie cu legislaţia europeană printr-o propunere privind suspendarea călătoriilor fără viză pentru cetăţenii americani”, a declarat a Juan Fernando López Aguilar, preşedinte al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne.

(sursa: Mediafax)

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți