Plajele româneşti invadate de delfini eşuaţi

Cele mai citite articole

Tot mai mulți delfini eșuează pe plajele românești, acest fenomen amplificându-se îngrijorător comparativ cu anii trecuți, semnalează biologii de la organizația ecologistă Mare Nostrum din Constanţa.

„Au fost înregistrate 21 cazuri de la începutul lunii august şi până acum şi 74 de la începutul acestui an, în vreme ce anul trecut, în această perioadă, au fost raportate la numărul de urgenţă doar patru cazuri”, se arată într-un comunicat al organizației. „Cele mai multe cazuri de delfini şi marsuini eşuaţi, 177, au fost înregistrate în 2012 şi apoi în 2017 – 130 de exemplare”, menționează comunicatul citat.

Ecologiștii efectuează un recensământ al delfinilor din Marea Neagră. „Momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală”, a declarat Marian Paiu, coordonatorul departamentului Conservarea Biodiversităţii, din cadrul Mare Nostrum.

Turiștii și locuitorii din zona costieră pot să raporteze incidentele cărora le cad victime delfinii la numărul de urgenţă DELFINI-0763255731.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți