20 iulie- Ziua Aviației Române

Cele mai citite articole

În fiecare an, pe data de 20 iulie se sărbătorește Ziua Aviației Române, odată cu cea a Sfântului Proroc Ilie, fiind un bun prilej de a-i omagia pe cei care servesc sau au servit aviația civilă sau militară. Personalul aeronautic militar a participat, încă de la înfiinţarea acestei categorii de forţe, la toate marile conflagraţii în care România a fost angrenată în secolul trecut, contribuţia lor fiind de multe ori decisivă în obţinerea victoriei. Din păcate, preţul acestor misiuni a fost plătit, de multe ori, cu sânge.

Astăzi, cu prilejul acestei sărbători, Ministrul Apărării Vasile Dâncu a ținut să le aducă un omagiu celor opt militari căzuți la datorie în luna martie a anului acesta în urma incidentului din Județul Constanța.

Președintele României, Klaus Iohannis a amintit totodată în mesajul său, de pionierii aviației românești Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă sau Elie Carafoli. Tot președintele a ținut să amintească de programele, aflate în derulare, privind înzestrarea și modernizarea forțelor aeriene, prin achiziționarea unui număr suplimentar de avioane de luptă F-16, care vor constitui o capabilitatea operațională de tranziție către aeronavele F-35, de ultimă generație.

În final, Klaus Iohannis le-a mulțumit membrilor forțelor aeriene pentru profesionalismul și spiritul de sacrificiu. „Dumneavoastră faceți spațiul aerian românesc mai sigur și contribuiți la securitatea frontierelor aeriene ale României, Uniunii Europene și NATO.” a mai spus Președintele României. 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți