13 spitale din București vor avea stații de epurare a apelor

Cele mai citite articole

Primarul general al Capitalei a anunțat că urmează să fie realizate stații de epurare pentru 13 dintre spitalele din București. La acest moment, apele uzate sunt evacuate în canalizarea orașului.

În momentul de față, aceste unități medicale nu au stații de epurare, iar apele uzate sunt evacuate în rețeaua de canalizare a Bucureștiului, fără o pre-epurare conformă cu normele, a declarat Nicușor Dan.Acestea vor fi amplasate astfel încât sănătatea oamenilor să fie protejată. De asemenea, prin creare acestora se dorește ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare.

Nicușor Dan a anunțat care sunt spitalele ce vor beneficia de stații de epurare: Prof. Dr.Th.Burghele, Dr.I.Cantacuzino, Dr.Carol Davila, Colentina, Colțea, Dr. Victor Gomoiu, Nicolae Malaxa, Prof. Dr. Alexandru Obregia, Prof. Dr. Panait Sârbu, Sf. Luca, Sf. Ștefan, Dr. Ion Stoia și Prof. Dan Theodorescu. În data de 31 octombrie 2022, Nicușor Dan a anunțat că mai multe proiecte de hotărâre ce fac referire la investițiile în infrastructura medicală au fost votate de consilierii generali. Proiectele referitoare la infrastructura medicală din București vizează imbunătățirea infrastructurii ambulatorii a spitalelor administrate de Primăria Municipiului București prin ASSMB (Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București), si dotarea acestora cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții intraspitalicești.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți